| | |
Sender e-mail address
Receiver e-mail address
Cause
Your message
  Send
Your e-card has been sent.
Something went wrong while sending your e-card! Please try again later
Sending
Please wait...

House of Family L, Ertingen

Info

The quality of the plot lies in its topography and spaciousness. The concept is a reaction to this situation and offers views to the countryside as well as to introverted courtyards. The house of Family L is one-of-a-kind, an independently structured, ambivalent building derived from the program. The building's owner was offered an open, interpretable room structure, a kind of matrix. The spatial continuum is experienced through continuously changing views, references to the internal and external with split levels. Every area has an introverted atrium offering protection against prying eyes and atmospheric conditions. The large, mobile gates allow a variable private atmosphere and a screen that adjusts to the sun. A light-grey mineral rendering painted almost white reflects the full spectrum of colours visible during the daytime and reflected by the seasons, from cool to warm, continuously creating a new atmosphere in the room.
The roof areas are covered with extensive sedum-herb vegetation that picks up on the natural beauty of the surrounding meadow.

www.titusbernhardarchitekten.com

Details

Year: 

2004-2008

Roof area:

500 m²

Green roof build-up:

 Optigreen System Solution "Nature Roof"

Building owner:

Family L, Ertingen

Designers:

Architects Titus Bernhard, Augsburg

Green roof
implementation:

Optigreen partner company APP Garten- und Landschaftsbau GmbH, Unlingen

Imprint